Jouw situatie

Hoe ziet jouw situatie eruit?

  • Houd je na aftrek van de vaste lasten minder dan € 300,- per maand over, om aan voeding en kleding te besteden, dan kom je tijdelijk in aanmerking voor een wekelijks voedselpakket.
  • Bestaat het huishouden uit meer dan één persoon dan kun je bij dit bedrag € 110,- per persoon tellen.
  • Zolang jouw situatie onvoldoende verbetert, kun je wekelijks een pakket ophalen.
  • De maximale periode van voedselhulp is officieel drie jaar.
  • Verbetert jouw situatie zodanig dat je niet meer in aanmerking komt voor voedselhulp, dan geef je dit in principe zelf aan.
  • In de regel toetsen we elk half jaar de situatie, of op een moment dat wij dit nodig vinden.
  • In bijzondere situaties, waarin de leefomstandigheden onvoldoende verbeterd zijn, beoordelen we of verlenging na drie jaar tijdelijk mogelijk is.

 

Soms kan een berekening wat ingewikkeld zijn, afhankelijk van jouw situatie. Want ook als je bijvoorbeeld € 50,- boven de norm zit, heb je misschien tóch recht op een voedselpakket. Laat ons er goed naar kijken. Wij proberen jouw probleem zo optimaal mogelijk voor je op te lossen.

De voedselbank

Wat in 2004 begon als klein plaatselijk initiatief met 5 gezinnen als klant, actief vanuit een garagebox, is intussen uitgegroeid tot een dynamische organisatie met meer dan 650 huishoudens. Ruim 130 vrijwilligers zetten zich belangeloos en onbetaald in voor mensen in Eindhoven die financieel zodanig in de knel zitten dat zij niet voldoende voedsel kunnen kopen.

ANBI

Contact

Kanaaldijk-Noord 15D
5613 DH Eindhoven
06-1498 0414
voedselbankeindhoven@gmail.com

ROUTE

NL16ABNA0490958885
t.n.v. Stichting Voedselbank Eindhoven e.o.

©2024 Voedselbank Eindhoven

INLOGGEN

Fotografie
Hick Fotografie

Tekst
Corry Fontein–De Haan