Steun Voedselbank Eindhoven

De Voedselbank krijgt voedsel dat over is van supermarkten en andere bedrijven. Daarnaast organiseren wij ook inzamelingsacties. Bovendien ontvangen we donaties waarmee we extra gezond voedsel kunnen kopen. Denk aan verse groenten, fruit en eieren. Met deze giften kunnen we ook de kosten betalen van opslag, energie, transport, kratten, koelcellen enzovoort. De Voedselbank wordt volledig door vrijwilligers gerund. Zij zijn onze rots in de branding.

Weet dat wij onze klanten zorgvuldig screenen om zeker te zijn dat de pakketten terechtkomen bij mensen die het ook écht nodig hebben. In de meeste gevallen wordt er vanwege hun moeilijke situatie zwaar bezuinigd op voedsel. Terwijl gezond en goed eten juist bijdraagt aan lichamelijk en geestelijk welzijn. Daarom willen wij onze klanten wekelijks meer gezond voedsel geven, zoals verse groenten, fruit en aardappelen. Gezond en vers eten is voor velen van ons vanzelfsprekend. Niet voor onze klanten. Daarom doet uw donatie zoveel goed. U levert een wezenlijke bijdrage aan gezinnen die hun situatie zien verbeteren. Dat moet u toch blij maken? Ons in ieder geval wel!

Steun van particulieren

Donaties zijn hard nodig om wekelijks een gezond voedselpakket uit te kunnen reiken aan gezinnen die onder de armoedegrens leven. Wist u dat wij al met een donatie van €2,50 per week of €10,00 per maand een voedselpakket kunnen aanvullen met voldoende gevarieerd, gezond en vers voedsel? U weet maar half dat u het grote verschil kunt maken. Uw aandeel is van essentieel belang. Omdat wij en onze klanten niet zonder uw steun kunnen.

Steun van bedrijven

De Voedselbank genereert zelf geen inkomsten en is volledig afhankelijk van financiële bijdragen om de dagelijkse vaste kosten en nieuwe investeringen te kunnen betalen. Wij hoeven u, als ondernemer, niet uit te leggen wat er zoal nodig is om een instituut als het onze te runnen. Al heel wat bedrijven zijn u voorgegaan om het bestaan van de Voedselbank mogelijk te maken. Willen we de voortgang kunnen waarborgen dan hebben we structureel nieuwe partners nodig. Uw aandeel is van onschatbare waarde.

Om een idee te krijgen waarvoor wij uw financiële inzetten, nodigen wij u graag uit om een kijkje te komen nemen achter de schermen. U zult verrast zijn van de faciliteiten die nodig zijn om onze doelstelling te verwezenlijken. Maar vooral ook van de professionaliteit en het enthousiasme van onze vrijwilligers. Gewoon doen, maak een afspraak!