Informatie voedselbank

Missie

Het is de keiharde waarheid en nauwelijks te bevatten dat in een rijk land als Nederland meer dan één miljoen mensen een beroep moet doen op de Voedselbank. Mensen die onvoldoende inkomsten hebben om hun financiële verplichtingen na te komen en daardoor moeten bezuinigen op voedsel. Hoe erg is dit. Voor een praktisch lege koel- en voorraadkast te staan en geen geld hebben om een gezonde en verse maaltijd op tafel te zetten. Aan de grond zitten en ook nog eens onvoldoende te eten hebben. Uitzichtloze situaties. Ongelofelijk maar waar. Wij nemen ons dit schrijnend probleem dan ook zeer ter harte. Serieus en met veel passie.

Doelstelling

Het tijdelijk aanbieden van voedselpakketten zorgt er voor dat mensen, die onder de armoedegrens leven, voldoende te eten hebben. Om onze missie kracht bij te zetten, werken we met een netwerk van gelijkgestemden. Want alleen kunnen we dit niet. De samenwerking met supermarktketens, bedrijven, instellingen, gemeente, particulieren en sponsoren is de bakermat van ons bestaan. Ook willen we de zelfredzaamheid van onze klanten vergroten en stimuleren. Vandaar dat we samenwerken met lokale organisaties, die onze klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Onze prioriteit is het welzijn van onze klanten, zodat ze ons op termijn niet meer nodig hebben. Omdat voedselhulp tijdelijk is.

Kernwaarden

  • We werken uitsluitend met vrijwilligers.
  • We zijn neutraal en onafhankelijk.
  • We verstrekken uitsluitend gratis voedsel, gedoneerd door anderen.
  • We bieden zoveel mogelijk gezond voedsel aan.

Klanten van de Voedselbank

  • Ontvangen in principe wekelijks een voedselpakket als aanvulling op de eigen boodschappen.
  • Daarbij streven we naar een verantwoorde samenstelling voor voedzaam, vers, gezond en lekker eten.
  • Ook proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de gezinssamenstelling en tegemoet te komen aan speciale wensen, zoals allergieën of intoleranties.
  • Mocht de hoeveelheid uit te delen voedsel onder druk te komen staan, dan hanteren we naar rato een eerlijke verdeling.

De voedselbank

Wat in 2004 begon als klein plaatselijk initiatief met 5 gezinnen als klant, actief vanuit een garagebox, is intussen uitgegroeid tot een dynamische organisatie met meer dan 650 huishoudens. Ruim 130 vrijwilligers zetten zich belangeloos en onbetaald in voor mensen in Eindhoven die financieel zodanig in de knel zitten dat zij niet voldoende voedsel kunnen kopen.

ANBI

Contact

Kanaaldijk-Noord 15D
5613 DH Eindhoven
06-1498 0414
voedselbankeindhoven@gmail.com

ROUTE

NL16ABNA0490958885
t.n.v. Stichting Voedselbank Eindhoven e.o.

©2024 Voedselbank Eindhoven

INLOGGEN

Fotografie
Hick Fotografie

Tekst
Corry Fontein–De Haan